https://gardenseedsmarket.com/suttoek-lunga-di-napoli-magok-cucurbita-moschata.html
Aki kedvet kapott hozzá, akár termelheti is, ezek az én Lunga tökjeim,
Az enyéim 10-12 kg-osak voltak, de nem vártam meg , hogy megromoljanak.
A legfinomabb levest, muffint, lekvárt sőt nokedlit is készítettem belőle.
Egy kis narancslé és reszelt narancshéj azért kellett hozzá, és persze ezt zselés befőző cukorral készítettem, de szerintem normál kristálycukorral is jó lett volna. A színe, akár a sárgabarack lekvárnak. Tele vitaminnal.
Még ajándékba is megfelel, és mindenki tudja, hogy vegyszer mentes, egészséges.
Vannak emberek a környezetemben, akik jobban örülnek egy üveg lekvárnak, mint egy tábla csokinak.
" Próba cseresznye " itt írta ezt a szót valaki nálam, nagyon régen volt...de én nem felejtettem el, és azóta is gyakran használom...Arra gondoltam, mért ne lehetne egy kis tök pürét a nokedli tésztához tenni, sokkal sárgább és érdekesebb ízű lesz. Némi petrezselyem zölddel megbolondítva. Nagyon finom lett, ízletes.
A sütőtök krémleves és muffin nem lett lefotózva...legközelebb. Talán azért nem , mert azt már mindenki ismeri, és fogyasztja. De azért a következő sütésnél megörökítem . Nagyon sokoldalú, bármibe jó, sütve, főzve fogyasztható.
Egy ismerősöm pl. a rizsbe rakja, nyersen, lereszelve ,a rizs dinsztelése után. Sárga lesz tőle, és esküszik, hogy nagyon finom. Ezt még nem próbáltam.
Utolsó kommentek