Egy ismerősöm eldicsekedte, hogy milyen finom bodza zselét főzött, és persze hogy milyen jó volt palacsintába.
Én ez idáig csak szörpöt és üdítőt készítettem, de azt se mindig, volt hogy a szörp fölforrt, és ezért csak annyit szoktam készíteni, ami két-három hét alatt elfogyott. De ezt ki kellett próbálnom, mert nálunk nagyon szeretik a bodza ízt. A bodza teát meg úgy veszem, ami citrommal van ízesítve, és nem is olcsó. Szárítottatok már bodza virágot teának?
A zselé receptet itt is nézegettem a neten, , de én mégis a magam verzióját készítettem.
25 szép bodza virág/ lemetéltem a nagy ernyőről , hogy a vastag szár ne legyen rajta/
Felkarikáztam két citromot, /jó lett volna bio citrom, de nem volt, így megsúroltam forró vízben a vett citromokat/
Ezt rétegeztem, és leöntöttem fél liter vízzel, majd a hűtőbe tettem egy éjjelre.
Másnap leszűrtem, és reszeltem hozzá három almát, amit persze citromos vízben mostam, nehogy megbarnuljon, egy kiskanál aszkorbint, /lehet citromsót is/ és két kiskanál vanília kivonatot. Megmértem, és nem volt egész egy kiló, így egy picike vízzel felpótoltam, mert én nem gélfixszel főztem, hanem zselés cukorral , ami 2:1 , vagyis egy kiló főzni valóhoz fél kiló cukrot tettem. Kb 6 percig főztem, majd steril üvegekbe tettem, no meg két kis pohárba, hogy meg tudjuk kóstolni. Nagyon finom lett. Igaz, én nem palacsintát készítettem ,hanem gofrit, /ami már nincs sajnos, így nem tudom lefotózni/, de mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mennyei ízű zselét.
Utolsó kommentek