Tegnap Márton napja volt, s köztudott, hogy az én unokám Marci, valami finommal akartam készülni neki.
Mivel glutén és tej érzékeny , sőt hisztamin is, így egy muffin tésztát kevertem be, amibe csupán egy tojás sárgája kell, /tojás fehérjét sem ehet / és most nem muffin sütőben,hanem egy kisebb tepsiben sütöttem meg. Rá egy gesztenyés krém került, amit növényi tejjel /mandula tej/ főzött sűrű pudinggal és természetesen gesztenyepürével kevertem ki. A ráadás: tejszínhab, növényi tejszínből.
Azt mondta , finom. Egy picit ettünk belőle, a maradékot elvitte magával , hogy otthon is torkoskodhasson.
Ma délután meg neki álltam egy kis hájas kraflit készíteni. Tudom , sok a munka vele, de ezt mindenki szereti, már aki nem glutén érzékeny. Mert ez most rendes lisztből készült, glutén mentesből még nem próbáltam, de ami késik, nem múlik ,hamarosan kipróbálom. Fáj a szívem, hogy az unokák és lányom nem kóstolhatják meg.
Utolsó kommentek