.
Csirkemell aszalt sárgabarackkal, baconnel / őzgerincformában/
Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 20 dkg aszalt sárgabarack, 20 dkg bacon szalonna, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, 3 szál rozmaring, 2 dl tejföl, 3 ek. liszt, 2 tojás.
/én a rozmaringot kihagytam/
Elkészítése:
A húst apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hűtőbe téve állni hagyjuk kb. fél órát.
Az aszalt sárgabarackra forró vizet öntünk, éppen hogy ellepje. A tejfölt kikeverjük a liszttel és a 2 tojással, majd belereszelünk a sajtot. A rozmaringágról lecsipegetjük a leveleket, apróra vágjuk. Kivajazunk egy őzgerincformát. A kivajazott őzgerincformába keresztbe bele rakjuk a bacon szeleteket. Bőven kilóghatnak mindkét oldalon, mert úgyis a massza tetejére hajtjuk a kilógó részeket A sajtos- tejfölös-tojásos masszába keverjük bele a rozmaringot, sózzuk és borsozzuk még / de ne felejtsük el , a húskockák is fűszeresek/ majd keverjük bele a csirkemellkockát. Az aszalt sárgabarackot csepegtessük le, vágjuk félbe, és azokat is keverjük a masszába. Az egészet öntsük a baconnel kibélelt formába. Oldalról hajtogassuk rá a szalonnát, lehetőség szerint úgy, hogy fedésben legyenek. A tetejére is tegyünk hosszába 2-3 szalonnacsíkot, hogy teljesen befedje.
Előmelegített sütőben, kb. 175 fokon süssük 45-50 percig. A forma alá tegyünk egy tepsit a sütőbe, mert a massza kicsepeghet. Miután kész, óvatossal csorgassuk ki a levet,amit eresztett. / az enyém nem eresztett semmit, szépen kifordult, a végeit azért fellazítottam késsel /.
Érdemes várni 15 percet, hogy szépen/ mozaikosan/ szeletelhető legyen. Hidegen is nagyon finom.
Tipp. Az elkészült húst, miután kiborítottuk a formából érdemes pár percre visszatolni a sütőbe, hogy rápiruljon a szalonna. Csirkemájjal gazdagítható, ízlés szerint más zöldfűszerrel ízesíthető.
.
/forrás: ÚjSzó/
Utolsó kommentek