.
Ez a szalagárés zacskó már nagyon régi, még a nagyszülők idejéből való, ezzel sütötték a finomabbnál finomabb sütiket.
Elraktam , amikor ráakadtam, mert hát sosem lehet tudni...a hátoldalán van a mézeskalács recept, amit most itt megosztok veletek.
.
Mézes kalács vagy puszedlinek is hívták régebben.
1 kg simalisztet elkeverünk 30 dkg porcukorral, 1 zacskó szalagáréval /2dkg/, kell még bele egy kávéskanál törött ánizs, 5 db szegfűszeg, egy kiskanál őrölt fahéj, 2 evő kanál kakaó, 5 egész tojás, dió nagyságú puha vaj, ¼ kg méz.
Összegyúrjuk finom állagúra, 12 órát pihentetjük, kiszaggatjuk, majd tojással lekenjük.
Erre a hagyományos mézeskalácsra fél diót tettek az őseink.
6-7 percig kell sütni, de az első 5 percben nem szabad a sütőt kinyitni, mert össze esik a mézes kalács.
Utolsó kommentek