...egy nagyon érdekes diós torta receptet kaptam a minap...a krém tejföllel vagy mascarponeval készül, és gyümölccsel lehet dúsítani...
...semmi vaj, és nagyon kevés liszt...
...én most eperrel csináltam, de bármilyen gyömölcsöt lehet használni...
...ha kell recept, jelezzetek...
Diós torta...
Tészta: 6tojás (külön) ,13 dkg porcukor,15 dkg darált dió, 2 evő kanál prézli, 2 evőkanál finom liszt.
Toraformában is lehet sütni, de én egy tepsibe sütöttem, és 3 részre vágtam.
Krém: 2 tejföl ( 4dl) vagy a tejföl helytt 50 dkg Mascarpone, 12 dkg porcukor, 15 dkg dió .
Gyümölcs/ eper, őszibarck kompót stb.
Ha tortafomában sütjük, kb 45 perc 180 fokon
Kétfelé vágni, krémmel megkenni, majd rárakni a feldarabolt gyümölcsöt, ismét egy kis krém . A maradékkal bevonni a tortát.
Ez egy elég lány állagú krém, nekem fura is volt először, de másnap olyan jól beszívta a diós tészta, hogy puha , omlós lett az egész.
Sok sikert a sütéshez !
Utolsó kommentek