...almatorta.....olcsó és finom...:)
...sütés nélkül készítettem....:)
Almatorta
Főzünk egy nagy fazék almakompótot, fahéjjal, szegfűszeggel, vaniliával, citrommal.
Mikor kihült...lerakunk egy csomag babapiskótát a tortaforma aljába, kissé meglocsoljuk a kihült kompót levélel.
Főzünk négy deci valiliás pudingot, cukorral persze, és ha hideg, kikeverjük 10 dkg vajjal.
Ezt a krémet a piskótákra simitjuk, majd rámetélünk a főtt almákból vékony szeleteket...
Egy csomag zselatint beáztatunk, felforrósitjuk, ha már csak langyos...felverünk fél liter tejszinhabot, ehhez adunk fél deci zselatint(óvatosan, kanalanként), a többit félre tesszük.
Megkenjük a tortát most a tejszínhabbal, majd erre is jöhet pár szelet főtt alma,diszitésnek...és a legvégén rákanalazzuk a maradék zselatint...hűtőbe tesszük pár órára...
...én tegnap csináltam , de ma a legjobb....:)...
Utolsó kommentek