Ma máglyarakást készitettem.
Hozzávalók: 8-10 kifli, 4 tojás, 60 - 70 dkg alma, vaniliacukor, cukor ízlés szerint, 1 liter tej, 10 dkg vaj vagy margarin, őrölt fahéj....
A kifliket felkarikázzuk. Közben felforraljuk a tejet a cukorral, és egy vaniliacukorral, kikeverjük a tojások sárgáját 2 evő k. cukorral, egy kevés tejjel. Belefőzzük a forrásban lévő tejbe...közben hallgathatunk egy kis amerikai zenét, ez jót tesz minden sütinek!!!
A már előre elkészített kiflikarikákat lelocsoljuk a forró vaniliás-cukros tejjel.( Pontosan úgy, mint a mákos gubánál....de mákot azért ne daráljunk!)
Lereszeljük a meghámozott almát, összekeverjük 2-3kanál cukorral,vaniliával, fahéjjal.
Közben szabad a szabadságszoborra gondolni...gyorsabban megy a reszelés!
Egy tepsit kikenünk vajjal, s behintjük zsemlyemorzsával.
A fele tejes kiflit szétrakjuk a tepsi aljába, majd rárakjuk a reszelt almát. Tetejére ismét tejes kifli kerül.
A legvégén nem árt , ha lelocsoljuk a maradék olvasztott vajjal. Sütőbe rakjuk s addig sütjük, mig kissé megpirul a kiflik teteje.
Ekkor kivesszük a sütőből , és rákenjük a már felvert tojások fehérjét, amibe teszünk egy kevés cukrot , s aki szerti az érdekes izeket, 1-2 kiskanál baracklekvárt.
Pár percre visszahelyezzük a sütőbe, de ott ne hagyjuk, mert nem világosbarna lesz, hanem fekete!
Az enyém ilyen lett sütés után.....
Szeletelve. Nem árthat, ha van a közelben pár csik és csillag...rám különösen jó hatással van!
Igaz ,ebben nincs se hús, se csont, így utána még lehet elfogyasztani pár hamburgert is.....ha éhesek maradtunk!
Utolsó kommentek