Téli tök- más néven Akorn tök...
2 közepes nagyságú tök félbevágva, 30 ml szárított, aszalt tőzegáfonya vagy kandírozott gyömbér,
60 ml jávorszirup (juharszörp)
15ml vaj, négy részre osztva, (így négy fél tök lesz, s ezért osztjuk négyfelé)
Só és törött bors, ízlés szerint - vagy fahéj és szegfűszeg
1. Tedd a tököt vágott felével lefelé egy tepsibe, süsd magas hőfokon, míg a bőre izzadni kezd.
2.Forditsd meg a tököket- osztd négyfelé az áfonyát, a szirupot és vajat, és tedd a fél tökökbe...
3.Add hozzá a sót, borsot, vagy ha édesen akarod-törött fahéjat és szegfűszegdarabokat.
Süsd, még meg nem puhul.végezz próbát villával.
Nekem nem volt az idén ilyen kis fekete téli tököm , és ezért most egy másik fajta téli tököt használtam...de ezek nagyobbak és így kétfelé osztottam az adagokat...és édesen sütöttem....
Utolsó kommentek