.
.
Nagyon régen sütöttem már medvetalpat...talán ha nincs W.Albert, eszembe sem jutott volna.
Karácsony és medvék...hegyoldalak és terebélyes fák...a második résznél tartok,és lenyűgözve olvasom a sorait.
Ahogy az évekről és öregségről ír, ahogy két vén elmagyarázza egy tizenhét éves lánynak, hogy hogyan is zajlik az, mikor az ember elkezd idősödni...
Ezt ide még be fogom tenni, és biztos vagyok benne, hogy ilyen fejtegetést még életetekben nem hallottatok...ha csak nem olvastátok a könyvét.
De addig is folytassuk a karácsonyi készülődést, amíg lehet...narancs és vanilia illattal, angyalkás papirokkal, színes szalagokkal...
.
Hoztam a receptet...próbáljátok ki, és írjátok meg a véleményeteket...
Medvetalp
20 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 1 tojás, fél citrom leve és héja, törött szegfűszeg /2db/, törött fahéj, / én mézeskalács fűszerkeveréket raktam, egy mokkás kanállal/ , 14 dkg dióbél, 35 dkg sima liszt, vaníliás cukor.
A vajat cukorral és tojással habosra keverjük, a citromlevet és héjat hozzá adjuk, a habos masszához, hozzá keverjük a fűszert , diót , lisztet., majd jól összedolgozzuk Én beraktam egy órára a hűtőbe, s után kis gombócokat formáltam, lisztbe megforgattam, és formába nyomkodtam.
Nem kell sokáig sütni, kb.10-15 percig, amikor már kezd színe lenni. Melegen megszórtam porcukorral, és elzártam ünnepig.
Utolsó kommentek