.
.
Margittól kedvet kaptam a régen elfeledett darálós kekszhez, és délután sütöttem egy adagot.
Kétféle receptet is találtam, én most a diósat sütöttem, de elhoztam nektek mindkettőt, hátha kedvet kaptok hozzá.
Olyan hosszúk ezek a novemberi esős esték, hogy bőven belefér egy kis sütögetés...
.
Darálós keksz
25 dkg margarint, 25 dkg cukorral habosra keverünk, egyenként hozzá adunk 4 egész tojást, 1 vaníliás cukrot, végül hozzá gyúrunk 70 dkg lisztet , egy sütőport, 20 dkg darált diót .Húsdarálón daráljuk, ahogy szeretnénk , úgy formázzuk.
Én most csináltam pár koszorút, megszórtam gyöngycukorral és vágott dióval, a többit csak símán rudaknak hagytam.
.
Géptészta
Hozzávalók: 400 g liszt, 100 g zsír,150 g cukor, 2 tojás, 2 csomag vanília,fél csomag sütőpor, csipetnyi só.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, a tojást, vaníliát, sütőport, sót.
Összegyúrjuk, majd húsdarálól átdaráljuk a kívánt formára. Közepes tűznél sütjük.
Utolsó kommentek