...egy különlegességet hoztam ma nektek...
...már a neve is csodás...Párizsi kifli !!!
...nem, nem én sütöttem...a lányom készítette, most először próbálta ki, de gondolom nagy sláger lesz nálunk...
...ha kéritek a receptet, szívesen beírom...
...annyit azért elárulok, nagyon nagyon finom...leheletnyi diós lapon csokis krémmel, mázzal bevonva...eteti magát rendesen...:)
Recept :
Párizsi kifli
Tészta:
3 egész tojás, 30 dkg dió, 15 dkg porcukor.
A tojást felvered, majd a többit hozzá kevered. Nyomózsákba rakod, és kb 8-10 cm-es, fél centi vastag kifliket nyomsz a tepsibe /papírra/ , 180 fokon szép világosra sütöd.
Ha kihült elkészíted a krémet.
4dl tejben egy maizénát / vagy vaníliás pudingport/ plusz 2 kanál finom lisztet felfőzöl. Ha kihült, adunk hozzá 25 dkg vajat, 4 kanál porcukrot /ízlés szerint/ 2 lapos kanál kakaót. Mixerrel jó habosra keverjük. Habzsákba töltjük, és minden kiflire nyomunk belőle. Jól lehűtjük, ez alatt olvasztunk csokoládét kicsi olajjal,/ kb 25 dkg csokoládé szükséges / mikor már nem túl forró, rákanalazzuk a krémes kiflik tetejére. Ha elég hideg a krém, és nem túl forró a csokimáz, rögtön megköt rajta.
Utolsó kommentek