Most először sütöttünk "Laskonky"-t...ez egy cseh aprósütemény, s eddig még nem találtam a magyar megfelelőjét...
...ha kedvet kapnátok hozzá, itt a recept is...
Hozzávalók:
7 db.tojásfehérje, 45 dkg kristálycukor, ...ezt gőzön felverjük.
Ha már elég sűrű, levesszük a gőzről és belekeverünk 12 dkg porcukrot,és 25 dkg darált diót, ,
Sütőpapirra helyezzük a Laskonky formát, s kitöltjük a lyukakat. A felesleget lehúzzuk, a többihez adjuk...folytatjuk még van a tésztából.
150 fokon, résre nyitott sütőajtónál inkább szárítjuk, mint sütjük.
Kettőt összeragaszunk krémmel, és már kész is a cseh aprósütemény.
Nekünk nincs formánk, így egy műnyag alátétből gyártottunk, de hogy lássátok milyen is egy forma, kukkantsatok be ide...
Krém:
1 csomag krémport (40 g ) megfőzünk 2,5 dl tejben, kihűtjük, majd adunk hozzá 25 dkg vajat, 2-3 evőkanál porcukrot, és egy nagy kanál kakaót, majd habosra keverjük.
Habzsákba rakjuk, s ezzel töltjük a megsült , kihült süteményt.
Utolsó kommentek