Szivárvány bableves- ajándékba!
(1 literes befőttesüvegbe)
Belevalók:175 ml a következőkből:
Száraz vörös bab
Száraz fehérbab
Száraz tarkabab
Száraz fél-zöldborsó
Száraz piros lencse
Száraz feketebab
Fűszerek:
30ml szárított hagymapehely
30ml marhahús granulált (magi kocka)
30ml szárított petrezselyemzöld
30ml szárított bazsalikom
30ml limonádépor cukorral
1,5 kávéskanál chili por
5ml fokhagyma por
5ml törött fekete bors
5ml oreganó
Tedd a fentieket egy befőttesüvegbe, ezt a sorrendet követve.
1.Először tedd a babféléket rétegezve, ahogy fel van sorolva.
2.Tedd a fűszereket egy plasztik zacskóba, és tedd a babok tetejére.
3.Zárd le a tetejét
4.Diszitsd fel az üveget valami érdekes textillel
5.Ird le a receptet, és kösd rá az üvegre
Recept:
1.Vedd ki az üveg tartalmát és tedd félre.
2.Mosd meg a babot és áztasd be egy éjszakára, vagy mikro sütőben, egy edényben, magas hőfokon 15 percig, lepje el a víz a babot, és 7 perc után keverd át.
3.Tedd a babot egy nagy fazékba, adj hozzá fél kiló aprított paradicsomot, 2liter vizet, meg a fűszereket.
4.Född le és főzd lassú tűzön 1 és fél óra hosszat (míg megpuhul)
3 liter levest ad, főzés közben lehet bele tenni sonkát, csülköt.
Utolsó kommentek