Ezt a süteményt már nagyon régen tanultam.Még alapiskolás voltam, amikor is volt olyan délutáni óránk, hogy "Tanuljunk főzni". Megtanultuk a legegyszerűbb sütik, levesek, húsok elkészítését. Akkor, sokszor volt nálunk ilyen kekszes süti, mert büszke voltam a tudományomra.Aztán feledésbe merült, és mindig más készült.
Most meg észre vettem az üzlet polcán, hogy akciós indiánkekszet lehet kapni, s eszembe jutott ez a régi édesség. Elrontani nem lehet, gyorsan kész van, és finom is. Talán egy kis türelem még szükségeltetik hozzá, mert jó, ha egy napig állni hagyjuk, még a keksz és piskóta meg nem puhul a krémtől.
Recept: 6 csomag indiánkeksz/ szerintem sokkal jobb állaga van mint a Be-Be keksznek, puhább, omlósabb/
2 csomag babapiskóta, fél liter tej, 3 kanál vaníliás puding por, 2kanál finom liszt, 1 cs.vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 25 dkg vaj, két kanál rum.
A hideg tejben elkevertem a lisztet, pudingot, vaníliát, majd megfőztem. Amikor hidegre kihűlt, kikevertem a vajat a porcukorral, s hozzá adagoltam kanalanként a hideg pudingos masszát. A legvégén a két kanál rumot is.
3 csomag kekszet szétraktam, megkentem a fele krémmel, majd szépen rásorakoztattam a piskótát/ ha akarjátok, még ezt is meg lehet kissé szökdelni rummal/ majd erre következett a maradék krém, és befedtem a 3 csomag keksszel. Nyomattam pár órát, s utána 20 dkg főzőcsokit felolvasztottam 4 evőkanál olajjal, vízgőzben, és ezzel bevontam. Félre tettem hideg helyre, hogy másnapig puhuljon, és most kellett volna egy adag "türelem", de nem bírák ki, meg kellett kóstolni. Még ropogott a keksz, de már így is finom volt. Azért ma délben volt az igazi, már megpuhult a keksz és piskóta a krémtől, lehetett rendesen szeletelni, akár keresztben is a keksz darabokat.
Próbáljátok ki, s írjatok véleményt!
Utolsó kommentek