A múlt héten találtam egy érdekes receptet az ÚjSzó-ban. Eddig még nem hallottam az egyensúlytésztáról, lehet, hogy el vagyok maradva ? Ezt pedig már az 1700-as évek elején említette egyes szakácskönyv, ahogy olvastam a cikkben...nekem mégis ismeretlen volt ezen a néven.
Kaptam egy kis kosár epret, üzletit, amit nem ettünk meg, mert bizony nem olyan az íze, mint annak ami a kertben terem...de elpazarolni nem akartam, így gondoltam kipróbálom ezt az új tésztát, amit bármivel lehet kombinálni, lehet használni tortának, muffinnak, kuglófnak, egyszóval mindenre jó.
Itt már a bekevert alaptészta, rárakva a negyed eprekkel, és megsütve.
Finom, könnyű süti lett, nem túl édes, de pont jó volt , kávé , tea mellé.
Alaptészta:
4 tojás, 15dkg liszt, 15dkg cukor, 15dkg vaj, 1 tk.sütőpor.
A tojásokat természetesen külön vertem, a fehérjéhez elvettem két kanál cukrot a kimértből, majd a vajat, maradék cukorral ,tojás sárgájával kevertem habosra, s utána felváltva adtam hozzá a lisztet és habot.
180 fokon sütöttem, tűpróbáig.
Azt hiszem a legközelebbi próbálkozás egy torta lesz, mert nagyon jó állagú ez a tészta, dupla adagból elég lenne egy nagy torta formába, gondolom. No de ez még a jövő titka, ha gondoljátok, próbáljátok ki ti is.
Utolsó kommentek