Már jó régen kaptam a donut sütőket, de eddig még nem próbáltam ki soha. Mindig meg voltam elégedve a hagyományos, szalagos fánkkal. Tegnap találtam egy oldalt, ahol nagyon egyszerű donut receptre bukkantam, s kellett is valamit sütnöm az útra, ahova a lányomék készültek. Gondoltam ezzel lepem meg őket.
Van egy nagyobb fánkokhoz való sütőm, és ez persze a kicsikhez való, amit én kissé jobban megtöltöttem a kelleténél, így lyuk lett a tetején, viszont az alja töltött. Egy csepp lekvárt tettem ezekbe a kis mélyedésekbe.
Könnyű tészta, és nagyon finom. Itt találtam...Annyit azért el kell mondanom, így utólag, hogy siettem, és szerettem volna a sütőket újra tölteni, és melegen akartam kiszedni belőle, de így nem nagyon ment. Aztán rájöttem,ha várok egy kicsit, simán kijönnek a fánkok.
Eredetileg az amerikai fánkokat csokival vagy más öntettel vonják be, majd díszítik. Nálam most ez elmaradt, és az unoka végett talán elég a vaníliás porcukor, nem kell hogy nyakig csokis legyen az úton.
Utolsó kommentek