Tegnap leszedtem az első uborkáimat...nem raktam üvegekbe, hanem egy nagy kannába készítem a "hordós savanyúságot" ...
...később csinálok hordóba is, de abba már nem csak uborka kerül, mindent lehet rétegezni...
Hordós csalamádé
4 liter viz, 1 liter ecet, (10 százalékos), 50dkg cukor, 1dkg szalicir, 2,5 dkg borkén, mustármag, kapor, babérlevél, bors, megyfalevél, torma.
Nem kell forralni, csak hidegen összekeverni.Az edény űrtartalmának a felét kell elkésziteni, ez az adag kb. 5liter, igy pl.egy 30 literes hordóhoz 3 adagot kell csinálni.
Hozzávalól: uborka, hagyma, paprika, zöld paradicsom , karfiol...stb...
Naponta egyszer fa vagy műanyag kanállal keverni, 2 hétig.
Gyűrűvel, fémmel nem bele nyúlni, mert megromlik....!!!!
Utolsó kommentek