...méteres sütemény...
...azért méteres, mert jó hosszú lenne, ha nem két részből raktam volna össze...
Kanadai almatorta...ezt nem én , hanem nekem sütötték...nagyon finom volt...:)
...mindenkit várok sütit enni...:)
...még felvágás előtt...az egyik...
...amúgy ez az almatorta eredetileg négyszögletes tepsibe van méretezve, de mivel a lányom kerek tortaformát szeretett volna, kettő lett belőle...:)
Kanadai almatorta
Hozzávalók: 6 tojás, 9 evő k.liszt, 7 e.k. porcukor, 5 e.k.olaj, 3 e.k. víz, fél csomag sütőpor,.
Töltelék: 1 kg alma, 2 csomag vanília cukor, 2 kiskanál fahéj, 3 csomag vaníliás pudingpor ,
(3/ 40 g-os), 3 dl liter víz,
3 csomag tejszínpor, vagy 7,5 deci tejszín , habnak.
A tészta készítése
Kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat,vizet, sütőporos lisztet. Zsirozott, lisztezett formában sütjük
Az almát megtisztitjuk, lereszeljük, megpároljuk kissé, ízesítjük vaníliával , fahéjjal.
A 3 dl hideg vízben elkeverjük a pugingporokat, majd besűritjük vele az almapépet.
Kicsit hagyjuk hülni. Felverjük a tejszínhabot
A kihült piskótára rákenjük az almapépet, majd a tejszínhabot. Díszithetjük fahéjjal, vagy girázzsal, amit apróra törünk előtte.
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
.
Méteres sütemény
Hozzávalók:
tészta: 4 tojás sárgája - 4 tojásfehérje - 25 dkg porcukor - 1 dl meleg víz - 1 dl étolaj - 25 dkg liszt - 1 cs sütőpor - 2 ek kakaópor
krém: 25 dkg vaj - 15 dkg porcukor - 2 kanál rum - 2 dl tej - 1 cs piros pudingpor
máz: 15 dkg csokoládé - 15 dkg vaj
A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, vízzel, olajjal. Egy csomag sütőporral elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk a sárgájához és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Kettéosztjuk a tésztát, az egyikbe keverünk két evőkanál kakaóport. Kizsírozzuk-lisztezzük a két őzgerincformát és tűpróbáig sütjük.
A pudingport 2 dl tejjel, cukor nélkül felfőzzük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot. Ha kihűlt a tészta, bordánként feldaraboljuk, és a krémmel összeragasztjuk, váltakozva fehéret-barnát. A mázhoz felolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a csokoládét, majd bevonjuk a süteményt. Szeleteléskor átlósan kell vágni, attól lesz szép csíkos :)
Utolsó kommentek