Kókuszcsók, alja gömbölyű
Tészta:24 dkg símaliszt, 16dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 egész tojás, jól összedolgozzuk, kisodorjuk,és pogácsaszaggatóval kivágjuk.
Sárgára megsütjük.
Kókuszcsók:
7 tojás fehérjét , 50 dkg kristálycukrot gőz föltött kemény habbá verünk, levesszük és keverünk hozzá 25 dkg kókuszlisztet. Ebből a masszáből ( ahogy hűlni fog , keményedik) csókokat sütünk...én ezt mindig sütőpapiron sütöm, és inkább száríom, mint sütöm...
Lehet csinálni ezeket habzsákkal, és sokkal formásabbak, én két kanál segítségével kis halmokat rakok...
Krém:
7 tojás sárgáját 3 evőkanál vízzel, 10 dkg kristálycukorral gőz fölött sűrűre főzünk. Ha nagyok a tojások, elég 2 kanál víz...nekem most nagyok voltak a tojásaim, s elég lágy lett a krémem is...
Ha kihűlt a tojásos massza , keverünk hozzá 7 dkg vajat, és egy kanál kakaót, vagy csokoládét.
A sárga korongra kenünk egy kis krémet, közepére teszünk lekvárt, én baracklekvárt használtam ,de az eredeti recept szerint ribizlilekvárt használnak...erre rátesszük a kökuszcsókot, és lehűtjük .
Később minden egyes darabot bemártjuk csokimázba...egy facsipesszel megfogom felűlről, és csak az alját mártom, a kókuszos részből csak egy pici lesz csokis...ahogy a képen látni..
Utolsó kommentek