Ebéd bucik – 24 bucit készít
(Perfectly Easy Dinner Rolls)
A tésztát 4 nappal előbb el lehet készíteni, mert nem kell dagasztani és tárolni lehet a hűtőszekrényban
250 ml meleg víz(80-90 fokos), 14 gr aktív száraz élesztő, 125 ml vaj, olvasztva, 125 ml kristálycukor, 3 tojás, 5 ml só, 1-1,5 liter liszt.
Több olvasztott vaj, ha kívánod.
1. Keverd össze a meleg vizet élesztővel egy edényben. Hagyd állni, míg az élesztő feljön és habos lesz, kb. 5 percig.
2. Keverd bele a vajat, cukrot, tojást és sót. Tedd bele a lisztet, részletenként, hogy sima legyen. – még a tészta olyan kemény lesz, hogy nem keverhető kanállal. Lehet hogy nem kell az összes liszt. Most född le és tedd a hűtőbe 2 óra hosszat.(Tárolható így négy napig)
3. Zsírozz ki egy 33-szor 23 cm-es tepsit. Tedd a tésztát egy lisztezett gyúródeszkára, és oszd a tésztát 24 részre.Göngyöld egyenként egy sima gombóc alakra, és tedd a tepsibe úgy , hogy ne érjenek össze. Takard le , és hagyd kelni egy óra hosszat,hogy kétszeres nagyságúra nőjenek.
4. Fűtsd a sütőt 190 fokra. Süsd , míg megbarnul kissé a tetejük (15-20 perc).Kend le a tetejüket olvasztott vajjal , ha akarod. Tördeld szét a bucikat(mert összenőnek) mielőtt szervíroznád.
* Ha van „gyors kelő élesztőd, zacskóban – azt használj, mert a recept gyors kelésre számít.
Ez nem az én sütésem, kerestem egy képet a recepthez. Mikor én sütöttem , még nem volt blogom sem....
A receptet USA-ból kaptam, ezért vannak az adagok ml-ben irva.
Kipróbáltam , s nagyon finom , puha volt. Ha legközelebb sütök, hozok képeket is .
Utolsó kommentek